Fnatt

Zelda får spel i sängen


Träffat Tito

Idag var vi borta i hundgården på linehed där vi träffade Tito. De passar verkligen bra ihop och leker jätte fint. Imorgon är det dags för 12-veckors vaccinationen, får hoppas hon beter sig som en fin dam borta hos veterinären =)


O han e så fin...Så finhahaKlickerträning

För ett tag sedan började vi med klickerträning, inklickningen gick snabbt och bra. Hon älskar numera klickern, så fort jag tar fram den så blir hon direkt uppmärksam och det syns på henne att hon gillar det. Vi har tagit det ganska lugnt med tanke på att hon bara är 11 veckor. Men jobbar mycket med kontaktövningar,passivitetsövningar och inkallning. Så nu vet hon att hon ska titta mig i ögonen innan hon får sin mat, innan vi hälsar på andra hundar och människor. Inkallningen tycker jag är en viktig sak att träna mycket på, men nu lyssnar hon de flesta gånger jag ropar kommandot och hon har förstått att hennes namn är Zelda =)

Idag var jag tvungen att göra lite ärenden så då fick Zelda vara hos mina föräldrar. Så idag har hon lekt med Dexter, det gick bra men hon är ganska påfrestande och han gillar INTE hennes vassa valptänder... Vi passade på att väga henne hemma hos mamma o pappa, nu väger hon 5,7 kg... =)

Men hallå, den där får man ju inte bita i....Aj aj aj....Musse är MIN

Lördag - jobbdag 05-14 UFFF

Idag har jag jobbat på Scandic var väldigt jobbigt att gå upp då Zelda inte hade några som helst planer på att lägga sig tidigt. Så idag har Frida passat Zelda.. de var ute hela dagen och hon fick träffa storpudeln Taffy som nu är 14 veckor gammal. Så när jag kom hem var hon lagom trött, så vi tog en eftermiddagslur ihop =) Imorgon är det också jobb som gäller för min del.

Med tanke på att det är lördag fick hon ett riktigt gott ben... hon var sysselsatt ett bra tag :P


Eftermiddagslur

Färdigtuggat för idag..
Slappedag

Idag har varit en riktig slappedag, Zelda ville inte gå ur sängen förräns klockan 12. Sedan var vi ute i parken en sväng övrig tid har bara spenderats åt vila och lek =)
11,35 Zzzzzzzz

Sträcker sig...Till slut fick jag igång henne, vi gick till parken =)Vem är Zelda?

Zeldas är (Qvintåsgårdens Cilia) är en pigg och glad liten tjej som kommer från Qvintåsgårdens kennel utanför Ljungby. Hennes föräldrar är "Ängalunds majestätiska Tjorven" och "Ellindas Svarte Fabian".Zelda 7 veckor

Jag hämtade Zelda den 5:e Juli och numera bor hon här med mig i Halmstad. Här hemma bor bara jag och Zelda. Jag är 22 år gammal och jag läser sista året på högskolan på helgerna jobbar jag extra på Scandic Hotell.

I framtiden är det tänkt att vi ska arbeta inom lydnad. Kommer säkerligen också ställa ut henne några gånger, men känner just nu att jag inte har så stort intresse av det. Men när man väl testat är det säkert svårt att avstå =) Om två veckor startar valpkursen vi tänkt gå, totalt blir det sex valpar.

Nu har Zelda varit hos mig i två veckor och hon börjar känna sig allt mer trygg och säker. De första dagarna var hon väldigt lugn och passiv men detta har ändrats oerhört, nu är hon en liten huligan som är överallt hela tiden, förutom när hon sover. Hon har gått upp hela 1,6 kg sedan jag hämtade henne,  hon växer så det knakar. Nu under sommaren har jag ordnat med så att jag är ledig fram tills skolan börjar igen i september. Så jag tillbringar hela dagarna med att vara hemma med min lilla tjej. Vi busar och leker och vilar en hel del =)

Zelda, 10 veckor

Zelda är nu tio veckor och väger 4,8 kg och är 26 cm hög.
Vackra tjejen...


Det är tröttsamt att vara liten..


FIna lilla magen.


Hennes första kompis =)


Zelda, 9 veckor

Nu har Zelda funnit sig tillrätta här hemma, hon sover fortfarande väldigt mycket men när hon väl är vaken lever hon rövare. Hon har funnit smak för köksstolarna där hon ligger och gnager på stolsbenen. Hon har gått upp 5 hg sen hon kom och väger nu 4,4 kg.


Kollar djupt in i sin mammas ögon =)


Så himla trött...
Här tillbringar hon sin mesta tid, i mammas säng =)Helt inne i "The dog whisperer" som gick på tv...

5 Juli, Zeldas hemkomst!

Söndagen den 5:e Juli hämtad jag Zelda ifrån Kvintås. Bilresan hem gick bra, hon sov mest, när vi väl kom hem la hon sig med en gång och sov i sin säng. Hon sov sen hela natten =)              
Har precis klivit ur bilen, ser lite oroad ut =)


Här la hon sig direkt när vi kom hem.. trött efter bilresan.

RSS 2.0